Важно за седмокласниците и техните родители относно явяването на национално външно оценяване и на изпит за проверка на способностите по музика и участие в държавния прием в VIII клас в неспециализираните училища за учебната 2024/2025 г.

Важно за седмокласниците и техните родители относно явяването на национално външно оценяване и на изпит за проверка на способностите по музика и участие в държавния прием в VIII. клас в неспециализираните училища за учебната 2024/2025 г.

Уважаеми седмокласници,

Уважаеми родители, информираме Ви, че:

  • Седмокласниците не подават заявления за полагане на НВО по БЕЛ и по математика. Такса не се заплаща.
  • Заявление се подава само за полагане на изпит по чужд език /срокът бе от 01.02.2024 г. до 16.02.2024 г./ и на изпит за проверка на способностите по музика за прием в VІІІ клас по профил „Музика“ в СУ „Любен Каравелов“, гр. Пловдив от 21.05.2024 г.  до 31.05.2024 г. в училището, в което се обучава седмокласникът. Такса за явяване на изпит за проверка на способностите не се заплаща.
  • Изпитите за проверка на способностите не се отнасят за приемането в държавните училища към Министерство на културата и Министерство на младежта и спорта, които организират приема си самостоятелно.
  • Продължителността на частите по учебни предмети е, както следва:

За повече информация: РУО – Пловдив