Ден на розовата фланелка 2018 – 28.02

Наближава международния ден срещу училищния тормоз – Денят на розовата фланелка. Датата е последната сряда на февруари – 28.02.

Всичко започва през 2007 г. с идеята на две момчета в Канада да застанат зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски, и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

Национална кампания „Да бъдеш Баща“ и „Ключ към училище без страх се обединиха с идеята да поканим децата да се обърнат към най-важните за тях мъже – бащи, дядовци, батковци, чичовци, вуйчовци и др., и да поговорят с тях по някои важни въпроси, свързани с агресията и тормоза.

Ще се радваме да станете част от кампанията и да подкрепите децата в обсъждането и обмислянето на въпросите, свързани с аргесията и общуването помежду им, с родителите им и със Вас.

Как да се включим?

Стъпка 1 Изтеглете картичката „Ден на розовата фланелка 2018 – да поговорим с мъжете!“. В нея има седем въпроса, които предлагаме на децата да зададат на бащите си или други важни за тях мъже.

Картичката можете да изтеглите оттук!

Стъпка 2. Отпечатвате картичката, така че да има по една за всяко дете. За ваше улеснение на една страница А4 са сложени по 2 картички.

Стъпка 3. .Раздавате картичките на децата и им разказвате за идеята на Деня, с покана да поговорят с мъжете.

Стъпка 4. (по желание) Можете след това да проведете в подходящо време кратка дискусия с децата по два от въпросите по техен избор, като уточните, че не е нужно да споделят това, което са обсъждали с мъжете, а просто да кажат мнението си.

Стъпка 5. Да ни изпратите кратка обратна връзка и няколко снимки J  С уточнението, че не очакваме да се споделят личните неща, които децата са обсъждали с мъжете.

Можете да поствате във Facebook на Ден на розовата фланелка 2018

#ДенНаРозоватаФланелка

#УчилищеБезСтрах

#ДаБъдешБаща

Източник: http://mencare.bg/