Националния ден на безопасността на движението по пътищата – 29.06.2024 г.

Учениците от 7. клас на ОУ „Паисий Хилендарски“ с. Цалапица се включиха в инициативата „29.06.2024г. – Национален ден на безопасността на движението по пътищата“, като глобален здравен проблем, съществен елемент на общественото благосъстояние и стремеж към намаляване на смъртността и тежките наранявания при пътни инциденти.
Безопасността на движението по пътищата е отговорност на цялото общество. То може да въздейства за намаляване на пътнотраспортния травматизъм,като развива защитна среда и жизнеутвърждаваща култура за безопастност на движетние по пътищата. Ангажираме вниманието на родителите и образователната система за формиране на добри поведенчески модели сред децата и младежите. Приемаме концепцията за учене през целия живот като средство за добиване на трайни знания,умения и нагласи за безопастност на пътя. Подчертаваме ,че правилното поведение,превърнато в навик,ще подпомогне опазването на децата и израстването им като отговорни граждани.
Призоваваме всеки гражданин като водач,пътник и пешеходец към етичност, уважение, толерантности спазване на правилата на движение.
Нека на пътя Животът винаги да бъде с предимство!
ОУ „Паисий Хилендарски“ с. Цалапица и Държавна агенция“ Безопастност на движение по пътищата“ Ви пожелават безопасно пътуване и спокоен летен сезон!

ВАЖНО ЗА СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ ОТНОСНО ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В КЛАСИРАНЕТО ЗА ПРИЕМ В VІІІ КЛАС В НЕСПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ УЧИЛИЩА ЗА УЧЕБНАТА 2024/2025 Г. И ЗА ЗАПИСВАНЕ

Уважаеми седмокласници,

Уважаеми родители,

Резултатите от НВО –VII клас ще бъдат обявени до 02.07.2024 г. Всеки ученик може да провери своите резултати от НВО и от изпита за проверка на способностите, ако е положен такъв, в електронната система: https://infopriem.mon.bg/  с входящ номер и уникален код за достъп, който ще намерите в служебните бележки за допускане до изпитите.

Балообразуване

Максималният брой точки при балообразуването е 500 точки, които са сума от броя на точките, получени на НВО по български език и литература и математика, умножени със съответния коефициент, и оценките на два балообразуващи предмета от свидетелството за основно образование, превърнати в точки, съобразно утвърдения държавен план-прием.

Скала за превръщане на оценките от свидетелството за основно образование в точки:

Отличен 6 – 50 точки

Много добър 5 – 39 точки

Добър 4 – 26 точки

Среден 3 – 15 точки

За повече информация – РУО – Пловдив