Училищни мероприятия

С пожелания за светли празници, здраве и благоденствие Ви поднасяме новогодишен поздрав на учениците от първи клас с учители г-жа Михова и г-жа Дзивкова!

https://www.facebook.com/sonq.mihova.5/videos/10218723553147524


Успоредно с онлайн уроците, учениците от първи клас бяха заети и със специална задача. Вдъхновени от техните учители и с подкрепа на родителите, децата подготвиха и представиха коледно послание пред жителите на село Цалапица.

https://www.facebook.com/calapitca/videos/3470482486392727


1-ви ноември – Ден на народните будители!

По традиция на 1 ноември 2020 година, отбелязваме Деня на народните будители.

За първа година от своята история учениците от ОУ „Паисий Хилендарски“ посрещна празника онлайн. Виртуално, без венци и цветя успяхме да намерим път към великото дело на народните будители. Със слова и песни учениците от трети клас ни поздравиха по случай празника. 
Тържеството беше проведено виртуално, като всяко дете, изпълни стихове, посветени на хилядите знайни и незнайни апостоли- просветители, книжовници и революционери, които са съхранили през вековете българската мисъл, духовност, език и култура, за да ги завещаят и днес на младите хора, възпитавайки у тях стремеж към познание.

Тържеството се осъществи с изключителните усилия на амбициозните учители г-жа Иванова и г-жа Костова, и на самите ученици.

Станете част от нашия виртуален празник: https://www.youtube.com/watch?v=FaxMe4q6y_k


1-ви ноември- Ден на народните будители

По традиция в ОУ „Паисий Хилендарски“ на 31 октомври 2019 година, отбелязахме Деня на народните будители. За честването на празника всички учениците се подготвяха  трескаво и с голямо желание. Със слова и песни учениците от трети клас ни поздравиха по случай празника.

Всички заедно се преклонихме пред хилядите знайни и незнайни апостоли- просветители, книжовници и революционери, които са съхранили през вековете българската мисъл, духовност, език и култура, за да ги завещаят и днес на младите хора, възпитавайки у тях стремеж към познание.


ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН

16 септември 2019г. 

Днес, отново училището ни се събуди след летните приключения и приветства своите ученици с широка усмивка. В дворa ни зазвучаха детски гласчета, които се вълнуваха от предстоящото ново начало, а други с радост прегърнаха старите си приятели. С много песни, стихотворения, танци, приветствени слова и водосвет училището ни отвори широко врати.  По лицата на най-малките се четеше страх от новите предизвикателства, но любопитните им погледи подсказваха, че  тяхното приключение в училище тепърва започва. По-големите с радост се завърнаха в своите класни стаи, готови за нови знания и успехи.

На добър час, скъпи деца! На добър час, родители и учители!

Щастлива, усмихната и спокойна нова учебна година!


Ден на розовата фланелка


Европейски ден на спорта в училище

ОУ „Паисий Хилендарски“ взе участие в Европейския ден на спорта в училище, който се проведе на 30 септември 2016 година. Събитието е част от Европейската седмица на спорта и кампанията NowWeMOVE. Денят на спорта в училище бе подкрепен от Министерството на образованието, Министерство на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта, Център за развитие на човешките ресурси.